Diensten

Boekhouding

U kan op ons rekenen voor de volledige verwerking van uw boekhouding. We maken tussentijdse balansen op (saldibalans, openstaande klanten en leveranciers,…) en bespreken de resultaten met u. Wij verzorgen tevens het neerleggen van de jaarrekening.


Fiscaliteit

Ook over verplichtingen inzake BTW moet u zich geen zorgen maken. Wij maken uw BTW-aangifte, BTW-listing, intracommunautaire opgave, vennootschapsbelastingaangifte, … in orde.

We informeren u tijdig en gedetailleerd over voorschotten (BTW, belastingen,…) die u moet betalen en houden u op de hoogte van wijzigingen in de fiscale wetgeving en de mogelijke impact hiervan op uw activiteiten.

We verzorgen ook de aangiftes personen- en vennootschapsbelasting.


Fiscale controle

Ook bij een eventuele fiscale controle kan u op onze hulp rekenen. Wij kunnen optreden als uw vertegenwoordiger zodat u zich daar niet mee bezig moet houden. Wij verdedigen uw dossier ten opzichte van de fiscus met kennis van zaken én van uw onderneming. Uiteraard geven we u de volledige toelichting over wat zo’n controle inhoudt. We zullen u ook begeleiden en adviseren over wat er eventueel nadien moet gebeuren.


Consultancy

Of u nu zaakvoerder bent van een net opgerichte éénmanszaak of al jarenlang aan het hoofd staat van een KMO of grote onderneming: een belangrijke bouwsteen van succesvol ondernemen is professioneel advies op maat van uw onderneming.

Vanzelfsprekend signaleren wij tijdig mogelijke problemen en zoeken we samen naar oplossingen. Onze medewerkers scholen zich steeds bij. Door deze permanente vorming kunnen we u bij elke fase binnen uw bedrijfsevolutie advies geven. Indien nodig laten we ons bijstaan door specialisten (bedrijfsrevisoren, notarissen, advocaten, verzekeringsmakelaars, …).

Kortom, ‘zelfstandig zijn’ betekent niet dat u er alleen voor staat!


Personeelsbeleid – arbeidsrecht

Bent u werkgever of wilt u starten met personeel, ook hierbij kunnen wij u bijstaan met onze expertise op vlak van payroll, HR & arbeidsrecht.


Startersadvies

Als startende ondernemer zit u vol ideeën en ambitie. Voor u start, is het belangrijk om informatie in te winnen en de haalbaarheid van uw project na te gaan. Wij staan u bij om de opstart van uw onderneming zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken. Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend.

Wij geven uitgebreid advies over de volledige opstart. We begeleiden u bij de keuze voor een eenmanszaak of vennootschap en de juiste vennootschapsvorm. We zetten uw visie om in cijfers, bekijken of uw project financieel haalbaar is en helpen bij het vinden van financiële middelen. We informeren u over de nodige diploma’s en vergunningen, uw aansprakelijkheden en risico’s.

Concreet houdt dit volgende taken in:

  • opstellen van een financieel plan
  • begeleiden van de notariële akte voor vennootschappen
  • inschrijving bij het ondernemersloket (KBO)
  • aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds
  • advies omtrent kredietaanvragen bij financiële instellingen
  • aanvragen van een BTW-nummer
  • aanvragen van nodige vergunningen, attesten en eventuele registratienummers
  • verzorgen van verplichte aansluitingen (eetwareninspectie, sociaal verzekeringsfonds, loonadministratiekantoor,…)